• 03.10.2015 kl. 18:02

HVERT ENESTE SEKUND


For millioner av jenter verden over er skolehverdagen et mareritt. Hvert eneste sekund blir fire jenter utsatt for trakassering, vold og overgrep på skolen eller skoleveien. Overgriperne er medelever, lærere og menn i lokalmiljøet. Jeg kjenner jeg det bobler inni meg av sinne og frustrasjon. Det er på ingen måter greit at jenter skal være redd for å gå ut døren i frykt om å bli trakassert. På ingen måter. Skam gjør at mange av disse utsatte jentene er redde for å fortelle om hva de har blitt utsatt for. Ofte også på grunn av at de vil beskytte familiens ære, og at de frykter straff.  Tenk å holde på noe slikt inni seg uten å tørre å fortelle det til noen. Den følelsen må være så forbanna urettferdig. Og det er ikke greit i det heletatt. Det er så langt ifra greit som man kommer. Lover som skal hindre overgrep mot jenter brytes fire ganger i sekundet, hvor sinnsykt er ikke det? Konsekvensene av dette er at mange jenter slutter på skolen. Og uten fullført utdanning er det vanskelig å skape en trygg fremtid. Jeg syns det er så feigt - at personer kan ødelegge en jentes liv på den måten. Å alltid måtte være redd for å gå til eller fra skolen. Å være redd for å være på skolen. I klasserommet, i korridorene eller til og med på busstoppene. 

I år setter Plan søkelys på denne grusomme praksisen som foregår i det skjulte. I jenteaksjonen 2015 vil vi vise og fortelle hva jenter utsettes for av trakassering og vold, og slik skal vi åpne verdens øyne for hvor brutal virkeligheten er for jentene som rammes. 

Nå kan DU bidra til å forsvare jentenes rettigheter ved å gå inn på minlov.no og med et enkelt tastetrykk vedta Min lov. (Eller du kan vedta Min lov ved å trykke på knappen i boksen under).  

#minlovblogg


 • Marika Bentzen

  Mitt navn er Marika Bentzen, jeg er 15 år og kommer fra Bergen. En gammel sjel i en ung kropp som fortsatt prøver å finne min plass her i verden. Følg bloggen min for å lese om livet mitt, helt upyntet.


  KONTAKT


  marikabentzen@hotmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits