• 03.02.2016 kl. 21:48

TØFFE VALG

Om ikke lenge må jeg ta et av de vanskeligste valgene jeg noensinne har tatt. Ungdomsskolen er snart over og i mars er siste fristen til å levere inn søknad til de skolene jeg vil søke på. Jeg friker ut, for jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre når jeg er ferdig på ungdomsskolen. De aller fleste har jo bestemt seg for hvilke skoler de skal begynne på allerede, men jeg? Jeg vet ikke om jeg skal gå på skole etter sommeren. Som dere sikkert har lest altfor mange ganger i mine tidligere innlegg så suger skolen all livsgnisten ut av meg og det er det siste jeg trenger akkurat nå. Skolen har lært meg masse, men ingenting om hvordan jeg skal ta vare på meg selv og hvorfor det er så viktig. Jeg tror jeg trenger et år på å finne meg selv og finne ut hva og hvor jeg vil i livet. Jeg vil ikke lære i et klasserom. Jeg vil reise, oppleve, erfare og snakke med andre mennesker på veien. Jeg vil samle kunnskap og ikke føle jeg blir testet hver gang jeg lærer noe nytt. Jeg vil ikke miste interessen for det jeg liker fordi jeg bekymrer meg over skole og eksamener. Jeg trenger å gjøre noe annet. Noe som får meg til å føle meg som meg igjen. Noe som gir meg inspirasjon og mot til og fortsette. Det gjør ikke skolen. I hvertfall ikke nå. 

Det er en stor avgjørelse jeg må ta, og jeg må være 110% sikker på valget. Herregud, jeg blir gal. Jeg er redd for å skuffe noen, skikkelig redd, men jeg er nødt til å ta dette valget for meg og ingen andre. For en gangs skyld er jeg nødt til å tenke på meg selv og hva som er best for meg. Jeg har fortsatt litt tid igjen til å bestemme meg, men jeg blir gal av å tenke på det hele tiden. Jeg vil egentlig bare få det overstått slik at det ikke vil være en vei tilbake. 
Om jeg velger å ta et friår så vil jeg at folk skal forstå at dette er ikke noe jeg gjør fordi jeg er lei av skole, det tror jeg de fleste ungdommer er. Jeg gjør det fordi jeg sliten både psykisk og fysisk og jeg trenger noe som gir meg livsgnisten igjen. Jeg må lære meg hvem jeg er før jeg lærer alt annet. Jeg tror det er viktigere for meg. Jeg ville nok lært masse av erfaringen også. Så da er vel egentlig spørsmålet om jeg skal gå vgs eller ta et friår etter ungdomsskolen? Kanskje kan jeg kan gå på skole i utlandet for å få en forandring? Jeg får vel tenke på det en liten stund til før jeg tar noen avgjørelser. Hvis det er noen av dere som har hatt eller skal ha et friår så tar jeg veldig gjerne imot ideer eller tips til hva jeg kunne gjort et helt år. 

-M 

Silje

03.02.2016 kl. 21:53
Jeg vet hvordan du har det! Jeg skal også søke, vet ikke hva jeg skal velge. Lykke til med valget <3 Hvis du skulle velge feil så kan du bytte, da må du bare gå et år om igjen men jaja :)
 • Marika Bentzen

  Mitt navn er Marika Bentzen, jeg er 15 år og kommer fra Bergen. En gammel sjel i en ung kropp som fortsatt prøver å finne min plass her i verden. Følg bloggen min for å lese om livet mitt, helt upyntet.


  KONTAKT


  marikabentzen@hotmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits