• 23.02.2016 kl. 15:07

KOM DEG UT AV DEPRESJONEN

Jeg vil starte dette innlegget med å si at jeg er ingen ekspert, så det kan godt hende at disse punktene ikke fungerer for akkurat deg. Punktene under er ting som har funket og funker for meg, og jeg tenkte at det ville være en fin ting å dele med dere. Å være deprimert eller har angst er så utrolig vondt og slitsomt, så jeg håper noen av disse rådene kan hjelpe hvertfall èn av dere. Det ville vært nok for meg. 

1. Skriv! Sitt deg ned med dagboken din, et blankt ark eller pcen og skriv. Skriv ned alt du holder på inni deg, føler, eller ikke føler. Skriv om regnet som dunker på ruten din, vinden i håret når du går ut døren og alt annet du legger merke til. Jeg har begynt å skrive dagbok hver dag, og det hjelper faktisk mer enn jeg trodde. Dagboken blir som et lite lager for tankene og følelsene mine.

2. Snakk med noen! Det hjelper alltid å snakke med noen. Enten det er besteveninnen din, foreldrene dine eller psykologen din. Det er vel ikke den enkleste tingen å gjøre, men du blir kvitt 10kg fra skuldrene når det er over. Jeg er ikke flink til å snakke med andre om følelsene mine, men psykolog har hjulpet meg og jeg føler meg alltid litt lettere når jeg går derfra. 3. Hør på musikk. Musikk er et språk alle forstår og jeg tror det er det som har hjulpet meg mest. Gå ned på rommet ditt, sett på høytaleren og syng for full hals! Vis alle følelsene dine. Gråt, le og skrik med hodet inn i puten. Ha musikken så høyt at du ikke kan høre tankene dine. Musikk har vært min måte å kommunisere på mange ganger - og det hjelper. Det hjelper virkelig. 

4. Gråt. Jeg tror mange er redd for å gråte, inkludert meg selv. Jeg har aldri turd å gråte foran andre med mindre det er noe trist på tv, men jeg kunne ønske jeg turde det. Å gråte er en så utrolig viktig ting. Gi deg selv lov til å gråte. Vit at det er greit. Jeg jobber med saken. 

5. Kom deg ut av huset! Ikke sitt alene på rommet ditt hver eneste dag. Da forsterker du bare angsten/depresjonen. Finn på noe gøy! Ta med deg en venn på kino, ha en jentekveld, dra på trening etc. Du kan utfordre deg selv, dra på et spennende eventyr eller gjøre noe du aldri har gjort før. Hvis du ikke vil dra til et sted hvor det er masse mennesker - ta deg en tur i skogen. Ta med deg kamera og ta bilder som du kan vise til resten av familien når du kommer hjem igjen. 

6. Finn deg en hobby. Finn deg noe du interesserer deg for. Det kan være mye. Baking, trening, blogging, tegning etc. En hobby som får deg til å tenke på noe annet og samtidig gjør deg glad!7. Le. Latter forlenger livet, er det ikke det de sier? Se på morsomme youtube klipp, ha en kosekveld med familien din eller finn på noe kjekt. Jeg elsker å le og tror at det er noe av det viktigste for at vi skal ha det bra. 

8. Få i deg nok søvn. Søvn er utrolig viktig og du må verken få for lite eller for mye av det. Hvis du ikke får sove? Stå opp! Ikke ligg i sengen å vent på at du skal sovne. Stå opp og ikke legg deg igjen før du kjenner at du er skikkelig trøtt. 

9. Ikke stress. Stress er utrolig slitsomt. Jeg slet lenge med stress pga skole, men det er bedre nå fordi jeg tok tak i det. Snakk med læreren din så kan dere sammen finne en løsning som gjør at du slipper alt stress med skolearbeid, prøver etc. Det aller viktigste er at du kommer deg på skolen! For å unngå stress andre steder er det andre ting som går an å gjøre. Planlegg - sett deg ned hver søndag og planlegg uken. Hva skal du gjøre, hvor skal du, og hvem skal du med?  

10. Finn tid til deg selv. Ta deg et bad eller en lang dusj, gre gjennom håret ditt, ta på deg neglelakk og smør deg inn med en god bodylotion. Ta på nytt sengetøy og les en god bok, så føler du deg mye bedre. Jeg pleier av og til å tenne duftlys på rommet mitt også bare for å få det litt mer koselig. Stå opp om morgenen og fortell til deg selv i speilet "jeg ser fantastisk ut idag" selv om du ikke mener det. Dette kan gi deg bedre selvitllitt og får deg til å føle deg ti ganger bedre når du går ut døren. 

-M


Jeg hadde satt stoor pris på om du hadde likt facebooksiden min HER. 

Følg meg gjerne på instagram - @marikabentzen

Jegskriveromhverdag

23.02.2016 kl. 16:44
Så bra innlegg! : )

Marika Bentzen

23.02.2016 kl. 16:53
Jegskriveromhverdag: tusen takk! :)

Lise burøy-brevik

23.02.2016 kl. 18:12
Nå er jeg glad jeg klikket meg inn på bloggen din. Veldig fin blogg og et veldig flott innlegg. Jeg har også begynt å skrive dagbok. Det hjelper masse, men har også planer om å begynne til psykolog, men har ikke helt bestemt meg. Vet bare at jeg ikke kan leve på deprisjons-tabletter resten av livet siden det kan slutte å virke jo lengre du bruker dem.. Men takk for flotte tips <3

Marika Bentzen

23.02.2016 kl. 18:21
Lise burøy: Så flott å høre! Jeg anbefaler psykolog - jeg var veldig skeptisk i starten men det har hjulpet meg utrolig masse! Fint å kunne hjelpe <3

Ina

23.02.2016 kl. 18:21
Trodde først du skulle skrive et innlegg som om du visste minst mulig om det, haha aner ikke hvorfor. Men jeg er helt enig i disse punktene. Punkt nr 3, 4 og 5 er virkelig de som hjelper for etter en stund men mye depresjon å vanskelige problemer. Og jeg klarer alltid til slutt å ''se lys i enden av tunnellen'' som noen sier.

Men som sagt jeg kunne ikke sagt meg mer enig i de punktene, vet virkelig hvordan det er å slite så mye med angst og depresjoner. Wow, dette ble en rotete kommentar da.

Du er flink, liker bloggen din :)Stå på videre!

Marika Bentzen

23.02.2016 kl. 18:28
Ina: haha. Så bra at du er enig! Tusen takk :)

Nihilist

23.02.2016 kl. 18:43
Gode råd, men det kommer an på personen. Jeg finner ikke ting interessante lenger og er en introvert, så det å gå ut er noe som kan få meg til å vurdere selvmord. Som mann er emosjon noe som blir sett ned på av samfunnet og når du da også har en rar latter ender du opp nesten uten emosjoner, ser jeg noe som er artig tenker jeg "artig" i stedet for å le. Musikk er sannsynligvis det som har hjulpet meg mest, du finner noe som treffer med hva du føler og så føler du deg ikke så ille lenger.

Denne sangen hjalp for meg: https://www.youtube.com/watch?v=AR-sMAI740E

Maria Jansen

23.02.2016 kl. 21:14
Utrolig bra innlegg! Veldig gode råd også, mange av disse har hjulpet meg i forferdelig tunge stunder!

Marika Bentzen

23.02.2016 kl. 21:41
Maria Jansen: tusen takk! :)
 • Marika Bentzen

  Mitt navn er Marika Bentzen, jeg er 15 år og kommer fra Bergen. En gammel sjel i en ung kropp som fortsatt prøver å finne min plass her i verden. Følg bloggen min for å lese om livet mitt, helt upyntet.


  KONTAKT


  marikabentzen@hotmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits