• 25.10.2014 kl. 16:54

SVART OG HVITT

Musikk i ørene, lyden av regn, høst. Jeg elsker det. Vinden blåser, og tankene forsvinner med den. Det er så fint 

Hei og god lørdag, fine lesere! Vil starte med å si tusen takk for de fine tilbakemeldingene jeg fikk på innlegget igår, og jeg er veldig glad for å høre at det er noen som kanskje kunne tenke seg å delta i dokumentarserien. (dere kan lese innlegget her.) Å få den muligheten til å hjelpe andre, gjør meg mer glad en alt annet. Jeg er så glad for at jeg får lov til å bidra.


Var en tur på butikken med mamma og Leah idag, og kom hjem for ikke så lenge siden. Nå ser jeg The kardashians på tv, og tenker å bare slappe av resten av dagen, om jeg ikke finner på noe annet. Har noen skoleoppgaver jeg trenger å bli ferdig med også, så det kan godt hende jeg sitter med ned å gjør de ferdig. Vi snakkes imorgen. 

Q hva skal dere idag?

 

 • 24.10.2014 kl. 19:02

SØKER UNGDOMMER TIL NY DOKUMENTARSERIE "GENERASJON PRESTASJON"

For tre dager siden fikk jeg en mail som gjorde meg så ufattelig glad. Dere vet den følelsen når man har klart noe man lenge har ønsket og faktisk får det til? Den fikk jeg da. For nøyaktig 16 dager siden skrev jeg innlegget "klump i halsen" noe som var veldig vanskelig for meg å dele med dere, men jeg gjorde det, og jeg nådde ut til mange mennesker. Det betyr så mye for meg å vite at folk bryr seg om det jeg skriver om, for det er jo tross alt mitt liv og mine tanker jeg deler med dere. Jeg har vært gjennom en vanskelig tid i livet mitt, og nå er det ingenting jeg ønsker mer enn å hjelpe andre. Hjelpe andre med å forstå at det er greit, det er greit å ikke ha det helt bra. 

Mailen jeg mottok var fra Nordisk film tv. De søker ungdom til en ny dokumentarserie "generasjon prestasjon" hvor de ønsker å følge ungdommer i deres hverdag, forstå hvordan de har det og finne ut hva som muligens kan hjelpe de ut av det.  Og da kan jeg ikke si nei til å dele det her på bloggen, for jeg vet at mangen av dere som leste innlegget jeg skrev også kjente dere godt igjen. Så om du kjenner veldig på det å prestere og være perfekt på alle fronter kan kanskje dette være noe for deg? Jeg legger ved kontaktannonsen under her, også får dere ta kontakt om dere ønsker å delta i dette. 

Gjerne del innlegget videre også, så er det kanskje noen flere som ønsker å prøve seg. 

 

 

 • 22.10.2014 kl. 17:57

STRIPER

Idag startet dagen med litt kjapp øving til prøve, før jeg løp til bussen. Prøven gikk sånn helt fint, men jeg føler jeg burde øvd litt mer. Haha, det får vel bli neste gang ;-)

Ellers slet jeg skikkelig med å holde øynene åpen i timen idag, var rett før jeg sovnet. I tillegg er det dødskaldt på skolen, og når jeg er kald blir jeg ekstra trøtt. Tenk dere, jeg satt i klasserommet med boblejakke og ullskjerf, men likevel satt jeg å skalv. Skjønner ikke hvordan det kan være lov å ha det så kaldt på skolen, så kanskje jeg må ta med meg termometer, måle gradene selv og overbevise lærerne at det ikke går an å ha det sånn!

Dagens antrekk består av en topp fra sheinside og en bukse fra Bikbok. Enkelt og greit.

Q Hva syns dere?

 • 21.10.2014 kl. 19:37

NY VINTERJAKKE!

Jakke fra Vero moda

Denne fine jakken fikk jeg fra mamma og pappa i forrige uke, og jeg er så fornøyd med den. Er sjelden jeg finner vinterjakker som jeg liker, men denne falt skikkelig i smak hos meg. Og så sitter den så fint på! 

Dere skulle bare visst hvor lenge jeg stod foran kamera å prøvde å få til et vellykket bilde hvor jeg kastet bladene opp i luften, OG de kom i fokus. Bildet over var det beste resultatet, så da skjønner dere kanskje at jeg ikke fikk det helt til, haha. Må le litt av fjeset mitt der også, skulle jo nesten tro at jeg er redd for bladene eller noe. 

Idag var det en kort skoledag, så når jeg var hjemme satt jeg meg ned å begynte å øve til prøven vi skal ha imorgen. Eller nesten med en gang, måtte selvfølgelig spise middag og se home & away først! Men nå sitter jeg altså her og øver mens jeg blogger til dere. Skulle egentlig poste dette innlegget tidligere idag, men jeg har ikke fått til å laste opp bildene, i tillegg til nettverksproblemer, men det så ut til å ordne seg nå.  

Hva syns dere om den nye jakken min?

 

 • 15.10.2014 kl. 18:34

BLACK SHOES BLUE JEANS

Favorittbuksen min! Jeg sverger til molly buksene fra ginatricot. Har den i svart også, og elsker begge to. Jeg har slitt i flere år med å finne bukser som passer til meg fordi jeg er både lang og tynn, så de blir alltid for kort eller for lang. Sikker på at det er mange andre med det samme problemet også, så da kan jeg anbefale disse buksene. Jeg har min i xs om noen skulle lure, og den er high waist. 

Idag har jeg vært på havforskingsinstituttet på fagdag. Jeg syns det var ganske lærerikt faktisk, men det er absolutt ikke noe jeg kunne tenke meg å jobbe som i framtiden. Jeg har allerede framtidsplanene mine klare, og det er null tvil hva jeg vil jobbe som. Jeg er bare 14 år, så det kan godt hende det endrer seg, men jeg tror og håper jeg fortsatt vil bli det samme om 3-4 år, men vi får se. Jeg kom hjem i tre tiden idag, og har fått gjort litt lekser og sett home and away. 

Nå ligger jeg i sofaen (suprise!!) med kattene helt oppe i fjeset. Er i grunn ganske koselig, men jeg tåler ikke katter så sitter her og får såvidt puste, mens jeg klør meg godt i øynene og snyter meg hvert femte sekund. Jaja, nå tenker jeg å gjøre meg ferdig med lekser og gjøre litt bloggarbeid før jeg skal se idol og farmen senere i kveld.

Q Noen av dere som har molly buksene?

 • 15.10.2014 kl. 10:15

JUST A LITTLE INSPIRATION

Litt inspirasjon på en fin onsdag. Ha en fin dag dere!

 • 14.10.2014 kl. 19:54

ANTREKK: SVART, GRÅTT & BLÅTT


Cardigan fra bikbok / bukse fra ginatricot / sko fra nike / skjerf fra cubus / solbriller fra junkyar

Flinke lillesøsteren min stilte opp som fotograf idag♥ 

Goood tirsdagskveld! Har dere hatt en bra dag? Jeg er helt blank på hva jeg skal skrive til dere idag. Tenker det ikke er så spennende å høre om dagen min, i og med at jeg ikke har gjort annet enn å være på skolen. Jeg bør virkelig bli flinkere til å komme meg ut litt. Føler jeg sitter foran dataskjermen hele dagen og ikke gjør noen verdens ting, men det skal jeg fikse på. -Eller iallefall prøve, hehe. Uansett, vi snakkes imorgen!

Q Hva syns dere om antrekket?

 

 • 12.10.2014 kl. 14:37

ROOM DETAILS

Nå er rommet mitt nesten ferdig, så her har dere litt av det. Jeg mangler bare lister på den ene veggen min, og en svart hylle over sengen. Hyllen skal henges opp allerede imorgen, så jeg vil nok vise dere den også ganske snart. Jeg tenkte jeg kanskje skal starte med litt interiør innlegg her på bloggen i og med at jeg interesserer meg veldig for det. Men vi får se. 

Q Hva syns dere?


 Klikk her for å følge facebook siden til bloggen

 • 11.10.2014 kl. 22:29

EN FIN LØRDAG


God kveld! Har vært hos mormor og morfar i nesten hele dag. Min kjære morfar fyller snart 60 år, så vi feiret det med en god middag. Vi var på vei hjem i seks tiden, men meg og mamma fant ut at vi heller skulle ta en liten tur bort på ikea. Jeg fikk kjøpt inn litt ting til rommet mitt, som jeg skal få på plass imorgen, så da tror jeg det kommer en liten "room tour" i løpet av uken, om det er noe dere ønsker. Annet enn det har jeg vel ikke hatt tid til idag, men det gjør meg ingenting. Elsker å tilbringe tid sammen med familien! 

Q Noen som ønsker en liten "room tour?"

 • 10.10.2014 kl. 21:52

ANTREKK
raincoat from sparekjøp / dress from h&m / shoes from converse

Hva syns dere? 

 • 09.10.2014 kl. 18:53

TUSEN HJERTELIG TAKK.

Tusen tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg "klump i halsen". Det betyr så utrolig mye for meg, dere aner ikke. Jeg har lest gjennom alle meldingene som har kommet inn på facebook, alle kommentarene og de fine ordene deres. Jeg føler meg mye lettere. Det kjennes ut som et par kilo har forsvunnet fra kroppen min, og jeg kan ikke gjøre annet enn å smile. Det er så innmari godt å føle seg forstått, og vite at mange setter pris på hva jeg deler. 

Jeg var skikkelig usikker på om jeg var klar for å publisere innlegget igår, eller ikke. Det som står i det innlegget forteller så mye om meg og livet mitt. Men når jeg leste tilbakemeldingene ble jeg helt varm inni meg. Jeg ble helt overveldet, helt stum. Liksom, hvordan klarte jeg, en jente på 14 år å nå ut til så mange? Jeg ble veldig glad for å høre at så mange likte innlegget, og det ga meg virkelig en bekreftelse på at nå har jeg det bra, nå har jeg virkelig fått det til. Likevel fikk jeg litt vondt inni meg av å høre at det er så mange som har/har hatt det på samme måten, men jeg vil mer enn gjerne hjelpe. Før gikk jeg alltid å trodde at jeg hadde det så mye verre enn andre, men det viser seg at det er like vondt for alle. Mitt beste tips er å være positiv, uansett hva. Om du står i en vond situasjon, gjør det til en bra en.

Tusen millioner takk  

 • 08.10.2014 kl. 16:13

YESTERDAY'S OUTFIT

Cardigan fom weekday (takk for lånet Siri!!) / genser from sheinside / bukse from ginatricot / sko from nike

Dette gikk jeg med igår! Ser unaturlig blek ut på disse bildene. Det skyldes redigeringen og delvis fordi det nærmer seg vinter og brunfargen har bestemt seg for å svikte meg. Triste greier altså, hehe! Men jeg skal ikke sutre. Hadde en kjempefin dag i byn med vio igår. Vi gikk litt rundt å kikket, bablet, tok bilder og bare koste oss. På vei hjem tok vi oss en liten tur innom senteret også, hvor vi traff søsteren min og kjæresten før det var på tide å dra hjem. Skal si man blir sliten av å vandre i flere timer, men det var absolutt verdt det. 

Q Hva syns dere om gårsdagens antrekk? 

 • 08.10.2014 kl. 12:31

KLUMP I HALSEN

Barneskolen. Det er noen år jeg aldri kommer til å glemme, og alle folkene betyr så utrolig masse for meg enda. Barneskolen var fylt med både oppturer og nedturer. Jeg var helt innstilt på at jeg skulle bli rapper og hiphop danser, så antrekkene fra 3-5/6 klasse bestod for det meste av en babyrosa bendit snapback, sammen med alt for store joggeklær og skatesko. Jeg følte meg så kul der jeg gikk i friminuttene sammen med bestevennen min mens vi jaget guttene. Det var en fin periode, men jeg kjenner jeg nesten blir litt flau av å nevne det, he he. Senere i 5/6-7 klasse ble stilen min helt forandret, og jeg gikk fra altfor store joggeklær til stramme bukser og trange singletter. Men med buksen nesten brettet opp til knærne, singletten aaaltfor langt ned og en cardigan som såvidt rakk hoftene, er nok ikke det min beste periode heller. Hvertfall ikke innen klær. Alt annet var mer enn bra på den tiden! Men i syvende klasse ble det mange forandringer. Både positive og negative. Jeg ble mer interessert i å lære, fant ut hvem som var mine ekte venner, stilen min forandret seg (takk og lov!!) og jeg hadde en fin tid siste året av barneskolen. Eller iallefall halvveis. Plutselig vokste det et hardt skall rundt meg. Jeg ble mer sjenert, hadde altfor mange bekymringer og hadde det rett og slett ikke helt bra. Jeg hadde aldri med meg gymtøy fordi jeg ikke turde å dusje, jeg gjorde alt for å prøve å slippe unna framføringer men det som er mest vondt er at jeg ikke turde å framføre en presentasjon om meg selv for klassekameratene mine siste skoledag. Jeg begynte å gråte og endte opp med å aldri ha den framføringen for noen andre enn læreren min. Kan dere tenke dere? Jeg har gått på skole med disse fine menneskene i 7 år, så hvorfor klarer jeg ikke å ha en framføring om meg selv? De visste jo hvem jeg var, og det gjør de jo enda. Jeg kjenner en stor klump i halsen når jeg skrivet det, for det er noe jeg alltid har lurt på. Hva skjedde med den selvsikre Marika som hadde en drøm om å bli verdenskjent hiphopdanser -og rapper? Hvordan i huleste skulle jeg klare det når jeg ikke en gang kunne snakke sammen med menneskene jeg har gått syv år på skole med? Skoleslutt var noe av det tristeste, og mange begynte på forskjellige skoler, men jeg visste at jeg hadde fått meg venner for livet, så jeg var egentlig ikke redd for å miste noen. Men, jeg mistet meg selv. 

Jeg mistet meg selv, sammen med drømmene mine. Det gikk flere uker hvor jeg følte meg ensom, trist og bare helt glemt. Jeg så bilder av alle vennene mine sammen på instagram og snapchat og lurte så innmari på hvorfor de ikke hadde spurt om jeg ville være med. Det var da jeg begynte å tenke litt for mye. Vil de ikke være med meg fordi jeg er så sjenert? Hva om de ikke liker meg, men ikke vil si det? Tankene strømmet gjennom hodet mitt, og ingenting kunne stoppe det. Det var en vond følelse. Jeg følte meg mislykket, uansett hvor fælt det er å si det. Men det er sannheten. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, eller hvordan jeg skulle gjøre noe som helst. Jeg følte jeg ikke passet inn noen steder, og at uansett hva jeg fortalte til vennene mine var svaret "det kommmer til å gå bra, Marika"  Men søren heller, det gjorde jo ikke det. Jeg følte ingen forstod meg og jeg kunne ikke helt forstå meg selv heller. Dette var i begynnelsen av ungdomsskolen. 

Jeg var ikke på skolen den første uken fordi jeg var i Tyrkia, så det ble en dobbel så stor utfordring for meg å starte. Men likevel møtte jeg opp og hadde en utrolig bra "første skoledag." Jeg fikk utdelt bøkene mine, fikk en plass i klasserommet og møtte lærerene og de nye klassekameratene. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å fortelle mamma hvor fint jeg hadde hatt det og hvor mye jeg gledet meg til å starte med "ordentlige" skoledager.  Det snudde fort. Etter bare en uke var jeg redd for å dra på skolen. Ikke fordi jeg ikke likte lærerne, ikke fordi jeg ikke likte medelevene mine, men fordi jeg var redd for å snakke høyt foran klassen, redd for å rekke opp hånden og rett og slett redd for hva de andre syntes om meg. Jeg var kommet inn i et ukjent miljø, og en sosial angst startet sakte men sikkert å bygge seg opp. Men det visste jeg ikke da, jeg var helt sikker på at jeg bare var dum og sjenert. 

Jeg turde ikke å si ifra til noen om hvordan jeg følte. Så jeg kom opp med unnskyldninger som at jeg var syk, vondt i hodet etc. noe jeg selvfølgelig ikke var. Jeg fikk  skikkelig dårlig samvittighet for at jeg løy til lærerne mine på den måten, men mest av alt dårlig samvittighet fordi jeg løy til mamma og pappa. Jeg følte jeg skuffet de totalt, og da ble jeg dobbelt så skuffet over meg selv. Men hva i huleste skulle jeg gjøre da? Jeg gjorde ingenting. Jeg gikk ikke på skolen om vi hadde noen fag eller framføringer jeg ikke likte. Noe som resulterte i at jeg var på skolen ca. annenhver dag, kanskje ikke det engang. Ofte dro jeg hjem fra skolen rett før vi skulle ha noen fag jeg gruet meg til, for jeg turde ikke å fortelle noen hvor redd jeg var. Jeg sa bare at jeg var dårlig. For jeg ville ikke bli stemplet som "hun som ikke tørr å framføre noe for klassen", "hun som ikke rekker opp hånden i timen", eller "hun som ikke snakker"  Det var det jeg fryktet mest av alt. Men etterhvert tror jeg læreren merket at alt ikke var som det skulle og han tok meg ut fra timen for å snakke med meg. Jeg kjente klumpen i halsen med en gang og hendene ristet som aldri før. Har jeg gjort noe galt? Skal han kjefte på meg fordi jeg ikke er aktiv i timen? Er jeg for dårlig? Det var det heldigvis ikke. Han spurte meg med en rolig stemme om jeg trivdes på skolen. Jeg hadde så lyst til å bare gråte og skrike, men det turde jeg ikke, så jeg presset fram et lite nei. Det gjorde så jævlig vondt. 
Jeg startet å gå til rådgiveren på skolen noe som ikke hjalp meg veldig mye. Ikke fordi rådgiveren ikke er flink, men fordi jeg ikke klarte å åpne meg selv. Det første spørsmålet han stilte meg var tør du å gråte foran andre? jeg svarte kjapt ja, men merket at jeg svarte altfor fort, for det egentlige svaret var nei. Jeg har aldri turt å gråte foran andre, fordi jeg liker ikke at andre skal se at jeg har det vondt, men mest fordi jeg er redd for at det ikke skal stå noen ved siden av å trøste meg. Skolerådgiveren var flink til å hjelpe meg med skolerelaterte problemer, men da vi skjønte at dette ikke bare var på skolen fant vi ut at jeg trengte annen hjelp. Mamma og pappa hadde lenge spurt meg om vi ikke skulle få henvisning til bup (barne -og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) men først da skjønte jeg selv at jeg trengte hjelp. Jeg trengte noen som jeg kunne snakke med, som ikke var familie eller venner. 

Det tok en liten stund før jeg fikk brevet om at jeg kunne møte opp på bup, og dere kan bare tenke dere hvor mye jeg gruet meg. Hvordan skulle det gå? Får jeg hjelp? Hodet mitt var overfylt av tanker, og jeg var så innmari nervøs, men veldig positiv. "Marika Bentzen" hørte jeg komme fra damen i døren, og jeg hadde aldri kjent hjertet mitt dunke så fort før. Jeg gjorde noen tester og hun fortalte meg at jeg hadde sosial angst. Heldigvis gikk møtet mye bedre enn forventet, og jeg fikk vite litt hva jeg skulle gjøre de neste ukene. En gang i uken møtte jeg opp på bup med en positiv innstilling og et smil om munnen. Jeg visste at det gikk rett vei, og var så sinnssykt motivert til å nå målet mitt. Tallene som viste hvor høy angsten min var gikk nedover, og jeg kjente meg mye lettere. Skolen ble lettere, å være med venner ble lettere og å være Marika ble lettere. 

Nå er det en stund siden jeg hadde min siste time hos bup, men jeg skal snart tilbake for å ta en liten gjennomgang og finne ut om jeg skal fortsette eller ikke. Det er forsatt mye jeg kan jobbe med, og jeg er enda litt sjenert. Men jeg tenker det er en naturlig ting, og ikke lenger en angst! For første gang på lenge føler jeg meg faktisk lykkelig. Jeg har det bra, menneskene rundt meg har det bra(eller pappa har brukket foten, men jeg regner med han har det bra likevel, haha) og alt er bare bra bra bra. 
Selv om dette har vært en tøff motbakke, har det vært en lærerik tid i livet mitt og jeg hadde aldri klart det alene uten all verdens støtte fra min kjære familie og fantastiske venner. Jeg er så uendelig glad i dere 

 

 • 07.10.2014 kl. 16:36

FASHIION-RUNAWAY

Det er absolutt ingenting jeg liker bedre enn å drømme meg gjennom bilder på tumblr. Jeg får så mye inspirasjon derfra, og elsker å dele bildene jeg selv liker. I det siste har det vært litt dødt i tumblr feeden min, og jeg er ikke så veldig flink til å finne folk å følge, så om noen av dere ville vært så snill å legge igjen tumblr adressen nedenfor hadde jeg blitt superhappy. Trenger virkelig noen nye å følge! Min tumblr finner dere her.

Q bruker du tumblr? 

 • 07.10.2014 kl. 10:19

BYN'

Goood morgen! Om to timer tar jeg bussen til terminalen for å treffe vio, også drar vi til byen. Tror ikke jeg skal kjøpe noe idag, men bare vandre litt rundt i gågatene og spise litt. Tar med kameraet, så skal se om vi får tatt noen antrekksbilder! Jeg syns det er utrolig flaut å ta bilder i offentligheten, fordi jeg føler alle stirrer på meg. Men hva gjør man ikke for bloggen? hehe. Slenger med et bilde av meg og vio som vi tok for en liten stund siden. Bilder av dagen kommer senere i kveld eller imorgen. 

Q hva er deres planer for dagen da? 

 • 06.10.2014 kl. 19:32

ANTREKK; KIMONO
kimono from boohoo.com / t-shirt from junkyard / jeans from ginatricot / shoes from new look

Tenkte egentlig jeg skulle fortelle dere hva jeg har gjort siden sist, men med min hukommelse husker jeg såvidt hva jeg gjorde igår. Har likevel hatt en kjempefin helg med overnatting, filmtitting og venner, såpass husker jeg ;pp Idag var planen å være med venner, men jeg fant fort ut at jeg heller skulle ta det litt rolig idag, og bli hjemme. Så jeg har dessverre ikke noe spennende å fortelle dere idag. Håper dere har hatt en fin helg alle sammen, og god høstferie til dere som har fri denne uken! 

Q Likte dere antrekket? 

 

 • Marika Bentzen

  Mitt navn er Marika Bentzen, jeg er 15 år og kommer fra Bergen. En gammel sjel i en ung kropp som fortsatt prøver å finne min plass her i verden. Følg bloggen min for å lese om livet mitt, helt upyntet.


  KONTAKT


  marikabentzen@hotmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits